Naast het esthetische aspect en de perfecte match vinden tussen het kunstwerk en de inlijsting is onze kennis over conserverend inlijsten één van onze grote troeven. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op een kunstwerk. Zo spelen alle onderdelen van een inlijsting een rol op de manier waarop het werk zal beschermd en bewaard worden. De professionals van Van Beveren Inlijstingen, onze zaak in Gent, vertellen je graag meer over inlijsten met conserverend glas.

 

Conservatieve inlijsting, tijdloze conservering gegarandeerd!

CONTACTEER ONS

Conserverend inlijsten met het juiste type glas

Doorgaans worden waardevolle kunstwerken met glas beschermd. Hier heb je de keuze tussen blinkend glas, ontspiegeld glas, conserverend glas of museumglas. De keuze van het type glas is bepalend voor het behoud van het werk. uv-licht beschadigt namelijk de structuur van het papier en maakt het broos. Om het kunstwerk goed te beschermen kiezen we dus zeker voor uv-werend glas, dit kan van 70% tot 99% uv-werend gaan. Kristin en Barbara, Onze inlijstadviseurs, zorgen er ook voor dat het kunstwerk nooit rechtstreeks tegen het glas zit om schade te vermijden. Op deze manier blijft het kunstwerk intact en blijven de kleuren mooi bewaard!

Het kunstwerk monteren na inlijsten met conserverend glas

De manier waarop een kunstwerk op een ondergrond of op een passe-partout wordt gemonteerd is het allerbelangrijkste. Zowel om schade aan het werk te voorkomen als om het kunstwerk op een optimale manier te kunnen bewaren. De manier van montage wordt steeds uitvoerig met de klant in de winkel besproken. Wij vinden het heel belangrijk dat de klant hiervan op de hoogte gesteld wordt! Bij heel waardevolle werken zullen wij voorstellen om met hinges (lussen in Japans papier) te werken zodat het kunstwerk te allen tijde ongeschonden los kan gemaakt worden van de ondergrond. Een andere optie is het vastzetten met zuurvrije tape op de hoeken van het werk, maar dit kan op de achterzijde van het werk sporen nalaten. Afhankelijk van deze keuzes zal het werk ook volledig vlak ofwel licht golvend zichtbaar zijn.

Zuurvrije materialen

Na het conserverend inlijsten gebruiken wij materialen die geen slechte invloed hebben op het kunstwerk. We beschikken over zuurvrije materialen, conservatiekarton en museumpasse-partouts. Op basis van de waarde en de kleuren van het werk stelt Van Beveren Inlijstingen een juiste inlijsting op maat voor. We zorgen ervoor dat het kunstwerk nooit in contact komt met de rug van de inlijsting en plaatsen steeds een zuurvrije buffer. Voor erg waardevolle werken gebruiken we ook het type Corri-Cor® Conservation als rug.

Neem vandaag nog contact op met ons team

Wil je graag meer weten over de toepassing en werkwijze van conserverend inlijsten? Of wil je eerder meer weten over onze manier van werken om een handwerk te laten inlijsten? Ook dan staan we voor je klaar. Laat je gegevens achter via het online contactformulier om van start te gaan.