Bij Van Beveren Inlijstingen in Gent verwelkomen we iedereen die een kunstwerk wil laten inlijsten met open armen. Zo vonden heel wat particulieren en KMO’s hun weg al naar onze inlijstzaak .

Maar in ons eigen atelier spitsen we ons in sterke mate toe op inlijstingen voor musea. Zo mochten we al inlijsten op maat voor verschillende musea en universiteiten in Gent, Antwerpen en Leuven. Ook stads- en gemeentediensten en privé- en openbare bibliotheken deden al vaak een beroep op ons. 

Bent u op zoek naar een professionele partner voor een museum, galerij, school of andere vereniging of onderneming in de kunstsector? Wij hebben een passende oplossing voor elk kunstwerk of -voorwerp, hoe groot of hoe klein ook. Van een minuscuul luciferdoosje of postzegel tot een doek van enkele vierkante meters, wij kunnen ermee overweg! Voor alle inlijstingen, fotomontages, plexitoepassingen en restauraties van kunstwerken ben je bij ons aan het goede adres.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op. We maken graag tijd voor uw project.

Het juiste glas kiezen

Conservatie en presentatie van kunstwerken

In de museumwereld spelen inlijstingen een cruciale rol bij het behoud en de presentatie van waardevolle kunstwerken. Een goed gekozen inlijsting kan niet alleen de esthetische waarde van een kunstwerk verbeteren, maar ook zorgen voor bescherming tegen schade en verval. Grote kunstcollecties variëren in materiaal, grootte en kwetsbaarheid. Door kunstwerken op de juiste manier in te lijsten, zorgen we ervoor dat deze werken goed beschermd blijven tegen schade door bijvoorbeeld UV-straling, temperatuur- en vochtigheidsschommelingen, en onbedoelde aanrakingen.

Verschillende soorten professionele inlijstingen

Er zijn verschillende soorten inlijstingen die musea kunnen overwegen, afhankelijk van de aard en het type kunstwerk dat ze willen tentoonstellen. Enkele veelvoorkomende inlijstingsopties zijn onder andere traditionele houten frames, metalen frames, plexiboxen en zwevende frames. Elk van deze opties heeft zijn eigen esthetische en beschermende eigenschappen die passen bij verschillende kunststijlen en -materialen.

Voor waardevolle werken gebruiken we bijvoorbeeld de speciale rug Corri-Cor® Conservation. Contacteer ons voor meer info over deze toepassing en werkwijze.

Het glas van het kader

Doorgaans worden waardevolle kunstwerken ook met glas beschermd. En ook hier moet je terug kiezen. Het ene kaderglas is namelijk het andere niet. Je kan kiezen voor blinkend inlijstglas, ontspiegeld glas, conserverend glas of museumglas. We hebben ook blinkend en ontspiegeld acrylaatglas in ons assortiment.

Waarom al die soorten glas? Elke soort glas laat een bepaalde hoeveelheid licht door, heeft een bepaalde reflectiegraad en is al dan niet UV-werend. Welk glas het beste is, hangt voornamelijk af van het werk. Bij oudere of waardevolle werken is het erg belangrijk om verkleuringen te voorkomen. Dan kies je beter voor conserverend glas.

Kunstwerk laten inlijsten? Contacteer ons

Optimale presentatie voor bezoekers

Naast het behoud van kunstwerken spelen inlijstingen ook een belangrijke rol bij de presentatie ervan. Een goed gekozen inlijsting kan de visuele impact van een kunstwerk vergroten en het geheel in harmonie brengen met de omgeving waarin het wordt tentoongesteld. De keuze van het frame, de passe-partout en het glas kan de esthetiek van het kunstwerk verbeteren en de aandacht van de kijker naar de juiste elementen leiden.

Vaak gekozen inlijstingsopties voor musea

Er zijn verschillende inlijstingsopties die geschikt zijn voor musea of andere instanties. Eén daarvan is het gebruik van zwevende frames, waarbij het kunstwerk lijkt te zweven in het frame zonder zichtbare bevestigingen. Deze optie kan een moderne en minimalistische uitstraling geven aan het kunstwerk.

Daarnaast zijn plexiboxen een populaire keuze voor het tentoonstellen van driedimensionale kunstwerken, omdat ze bescherming bieden terwijl ze een transparante en unieke presentatie mogelijk maken.

Een vraag of meer info? Contacteer ons
inlijsten

Contact en openingsuren

Van Beveren Inlijstingen NV
Oudenaardsesteenweg 89 – 9000 Gent

Dinsdag t.e.m vrijdag: 10u-12u & 13u30-18u
Zaterdag: 10u-13u
Zondag en maandag: gesloten

Tel: 09/220 61 60
E-mail: info@vb-inlijstingen.be
BTW BE 0450.084.84

Stuur ons een bericht

    Waarom kiezen voor Van Beveren Inlijstingen?

    Inlijsting is een gespecialiseerd vakgebied dat expertise en ervaring vereist. Wij adviseren musea en andere beheerders van kunstcollecties al jaren over de beste inlijstingsopties, materialen en technieken voor het behoud en de presentatie van kunstwerken.

    Daarnaast zorgen we ook voor een veilige en professionele installatie van de inlijstingen. In ons atelier in Gent beschikken we over alle apparatuur om ieder kunstwerk met zorg onder handen te kunnen nemen.