Je kan bij Van Beveren Inlijstingen, onze zaak in Gent, ook terecht voor het opspannen van schilderdoeken op spieramen. Zowel het opspannen op houten als aluminium spieramen is mogelijk. Dit in verschillende formaten, zowel standaard als niet standaard afmetingen. Vanaf bepaalde afmetingen wordt er gewerkt met een tussenlat of een kruis om de stevigheid van het frame te garanderen. De diktes van de spieramen kunnen variëren van 18 mm tot 8 cm dik, afhankelijk van de wens van de klant en de bruikbare ruimte op het doek.

 

Verbeter je meesterwerk. Opspannen van canvas wacht!

CONTACTEER ONS

Hoe werkt het opspannen van schilderdoeken?

In deze video licht Paul je graag de werkwijze en enkele aandachtspunten bij het opspannen op spieramen kort toe.

Samen met de klant bespreken onze inlijstadviseurs of de randen van de schilderdoeken na het opspannen al dan niet worden bijgekleurd. Dit kan bijvoorbeeld in één kleur of met verschillende kleuren naar het op te spannen kunstwerk. Aangezien dit enkel op de zijkanten wordt gedaan heeft dit geen invloed op het kunstwerk zelf. Het opgespannen doek wordt aan de rug steeds van een ophangsysteem voorzien zodat dit gemakkelijk monteerbaar is. Indien gewenst kan er na het opspannen uiteraard nog een gepaste lijst op maat voorzien worden. Een schilderij omlijsten verhoogt de visuele impact en beschermt het kunstwerk voor toekomstige generaties.

Vraag gerust naar de verschillende mogelijkheden

Heeft u nog vragen over hoe we precies schilderdoeken opspannen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor persoonlijke begeleiding, expertise binnen de sector en ondersteuning. Ook voor ophangrails kan je bij ons terecht. Kom gerust langs in onze showroom waar we de verschillende mogelijkheden uit de doeken doen!