Inlijsten met plexi behoort tot een van onze belangrijkste technieken. Wij bij Van Beveren Inlijstingen in Gent zijn gespecialiseerd in, en grote liefhebber van plexi-oplossingen. Het materiaal heeft immers heel wat voordelen en is bijzonder veelzijdig. Wij vertellen u graag meer over de voordelen en toepassingen van inlijsten met plexi. Een plexitoepassing is geschikt voor elke oplossing op maat!

 

Ontdek vandaag nog de toepassingen van Plexi!

CONTACTEER ONS
Inlijsten met plexiglas of dubbele plexi

Wat zijn de voordelen van inlijsten met plexi?

De plexi die we bij Van Beveren Inlijstingen gebruiken is van een erg hoge kwaliteit en is niet te vergelijken met de plexi die je in standaardkaders op de markt vindt. Om glas te vervangen maken wij gebruik van XT-geëxtrudeerd plexiglas en voor alle andere plexitoepassingen werken wij met gegoten plexi GS.

We zetten graag even de voordelen van een plexi-inlijsting op een rijtje:

  • Plexi is lichter dan glas en toch zo goed als onbreekbaar.
  • Plexi presenteert het werk in zijn meest pure, minimalistisch vorm, zonder een kader of kleur toe te voegen.
  • Vanaf een dikte van 3 mm is de uv-wering van plexi 92% en meer. Zo behoudt je werk langer zijn originele kleuren.
  • Plexi geeft je werk een chiquere, waardevollere uitstraling.

Wel moet je rekening houden dat plexiglas niet ontspiegeld is en dus reflectie vertoont. Ontspiegeld plexiglas bestaat, maar is best prijzig en wordt gebruikt als vervanging van glas in een inlijsting. Onze plexitoepassing is perfect afgewerkt door onder meer de hoge kwaliteit van het plexiglas. Dat zie je bij de verlijming of het plooien van de plexi. We bepalen samen de juiste afmeting, daarna gaan wij aan de slag met inlijstingen op maat.

Inlijsten met plexiglas of dubbele plexi

Stel, je moet een inlijsting meerdere keren vervoeren naar verschillende beurzen of demonstraties, dan loop je het risico dat het glas in het kader breekt en dat wil je natuurlijk vermijden. In dergelijke gevallen raden wij inlijstingen met plexi aan, waarbij het glas dan wordt vervangen door plexiglas. Inlijstingen met plexi zijn bovendien een ideale oplossing voor grotere werken van bijvoorbeeld 120 x 180 cm, 150 x 150 cm en alles wat groter is.

Een inlijsting waarbij het gewone glas wordt vervangen door plexi is één ding, maar dubbele plexi behoort ook tot de mogelijkheden. Voor werken met papierdikte is een dubbele plexi een mooi alternatief. Dankzij deze oplossing is elk randje en elk detail van je werk zichtbaar, aangezien je het werk in zijn meest pure vorm presenteert, zonder kader of toegevoegde kleur. Er is dus geen contrast met de omkadering. Bij een dubbele plexi-inlijsting wordt het werk tussen twee plexiplaten van 5mm geplaatst en op enkele plaatsen aan het plexiglas vastgehecht. Uiteraard worden de randen van de plexi mooi gepolierd en worden de twee plexiglazen met plexi of inox vijsjes aan elkaar bevestigd. Het geheel wordt voorzien van een ophang- en steunblokje. Een inlijsting met dubbele plexi zorgt tot slot voor een waardevollere, chiquere uitstraling. Ideaal voor minimalistische, strakke en moderne interieurs dus.

Inlijsten in een plexibox op maat

Een plexiglas box wordt bij Van Beveren Inlijstingen op maat gemaakt. Er zijn verschillende toepassingen mogelijk waarom voor een plexiglazen box geopteerd wordt. Dit kan gaan van het tentoonstellen van een object, juweel of miniatuur, tot het presenteren van een kunstwerk in een plexiglazen box. Ook een plexistolp op uitgefreesde voet, of zelfs op een houten voet/sokkel behoort tot de mogelijkheden.

Elke plexiglazen box biedt namelijk een ander doel. Wil je een plexiglazen box om juwelen of een ander object tentoon te stellen of als sokkel gebruiken? Dat kan allemaal! In elk geval is de plexiglazen inlijsting een box, bestaande uit verschillende platen die aan elkaar verlijmd worden en te vergelijken met een schoendoosdeksel. Dit plexideksel wordt over het kunstwerk gelegd en wordt nadien gemonteerd aan de ondergrond. Bovendien kan de plexi verschillende diktes hebben. Wij werken meestal met 4 tot 8mm dik plexiglas, afhankelijk van de gewenste grootte.

Doorgaans heeft deze plexi-inlijsting een praktische functie, het beschermt namelijk het kunstwerk tegen stof, speekseldruppels en andere invloeden van buitenaf. Een plexiglazen box heeft verschillende maten, diktes en functies. Deze maken we dan ook volledig op maat, afhankelijk van jouw plannen.

Nieuw in ons gamma: gekleurde plexibox

Naast volledig transparante plexi werken wij nu ook vaak met gekleurd plexiglas. Een plexibox met gekleurde fluoranden creëert een speciaal en uniek effect. De gekleurde randen geven een extra speelse maar toch chique toets aan het in te lijsten werk of object!

Contacteer ons vandaag nog

Overweeg je om jouw werk te laten inlijsten met plexi of heb je een voorwerp of object dat een prachtige presentatie verdient? Als professionele inlijstadviseur staan we voor je klaar. Spring gerust binnen in onze showroom of contacteer ons voor meer informatie. Wij helpen je heel graag verder met professioneel advies over een plexitoepassing en veel liefde voor onze ambacht.