Inlijsten met plexi of plexiboxen, voor elk voorwerp een oplossing

Naast onze gewone inlijstingen en fotomontages zijn wij bij Van Beveren Inlijstingen ook gespecialiseerd in, en grote liefhebber van plexi-oplossingen. Het materiaal heeft immers heel wat voordelen en is bijzonder veelzijdig. Geschikt voor elke oplossing op maat.

Inlijsten met plexiglas of dubbele plexi

Inlijsten met plexiglas of dubbele plexi

Stel, je moet een inlijsting meerdere keren vervoeren naar verschillende beurzen of demonstraties, dan loop je het risico dat het glas in het kader breekt en dat wil je natuurlijk vermijden. In dergelijke gevallen raden wij inlijstingen met plexi aan, waarbij het glas dan wordt vervangen door plexiglas.

Inlijstingen met plexi zijn bovendien een ideale oplossing voor grotere werken van bijvoorbeeld 120 x 180 cm, 150 x 150 cm en alles wat groter is. Zo kunnen we zorgen voor plexiglas boxen op maat.

Een inlijsting waarbij het gewone glas wordt vervangen door plexi is één ding, maar een dubbele plexi behoort ook tot de mogelijkheden.

Voor werken met papierdikte is een dubbele plexi een mooi alternatief. Dankzij deze oplossing is elk randje en elk detail van je werk zichtbaar, aangezien je het werk in zijn meest pure vorm presenteert, zonder kader of toegevoegde kleur. Er is dus geen contrast met de omkadering.

Bij een dubbele plexi wordt het werk tussen twee plexiplaten van 5mm geplaatst en op enkele plaatsen aan het plexiglas vastgehecht. Uiteraard worden de randen van de plexi mooi gepolierd en worden de twee plexiglazen met plexi of inox vijsjes aan elkaar bevestigd. Het geheel wordt voorzien van een ophang- en steunblokje.

Een inlijsting met dubbele plexi zorgt tot slot voor een waardevollere, chiquere uitstraling. Ideaal voor minimalistische, strakke en moderne interieurs.

Inlijsten in een plexibox op maat

Een plexiglas box wordt bij Van Beveren Inlijstingen op maat gemaakt. Er zijn verschillende toepassingen mogelijk waarom voor een plexiglas box geopteerd wordt.
Dit kan gaan van het tentoonstellen van een object, juweel of miniatuur, tot het presenteren van een kunstwerk in een plexiglas box. Ook een plexistolp op uitgefreesde voet, of zelf op een houten voet/sokkel behoort tot de mogelijkheden.

Elke plexiglas box biedt namelijk een ander doel. Wil je een plexiglas box om juwelen of een ander object tentoon te stellen of als sokkel gebruiken? Dat kan allemaal! In elk geval is de plexiglas inlijsting een box, bestaande uit verschillende plexi platen die aan elkaar verlijmd worden en te vergelijken met een schoendoosdeksel.

Dit plexideksel wordt over het kunstwerk gelegd en wordt nadien gemonteerd aan de ondergrond. Bovendien kan de plexi verschillende diktes hebben. Wij werken meestal met 4 tot 8mm dik plexiglas, afhankelijk van de gewenste grootte.

Doorgaans heeft een plexiglas box een praktische functie, het beschermt namelijk het kunstwerk tegen stof, speekseldruppels en andere invloeden van buitenaf.

Een plexiglas box heeft verschillende maten, diktes en functies. En we maken deze dan ook volledig op maat, afhankelijk van jouw plannen.

De voordelen van plexi

De plexi die Van Beveren Inlijstingen gebruikt is van een erg hoge kwaliteit en is niet te vergelijken met de plexi die je in standaardkaders op de markt vindt. Om glas te vervangen maken wij gebruik van XT geëxtrudeerd plexiglas en voor alle andere plexitoepassingen werken wij met gegoten plexi GS.

Wel moet je rekening houden dat plexiglas niet ontspiegeld is en dus reflectie vertoont. Ontspiegeld plexiglas bestaat, is best prijzig en wordt gebruikt als vervanging van glas in een inlijsting. Onze plexitoepassingen zijn perfect afgewerkt door onder meer de hoge kwaliteit van het plexiglas. Dat zie je bij de verlijming of het plooien van de plexi. We bepalen samen de juiste afmeting. Daarna gaan wij aan de slag.

  • Plexi is lichter dan glas en toch zo goed als onbreekbaar.
  • Plexi presenteert het werk in zijn meest pure, minimalistisch vorm, zonder een kader of kleur toe te voegen.
  • Vanaf een dikte van 3 mm is de UV-wering van plexi 92% en meer. Zo behoudt je werk langer zijn originele kleuren.
  • Plexi geeft je werk een chiquere, waardevollere uitstraling.

Nieuw in ons gamma: gekleurde plexibox

Naast volledig transparante plexi werken wij nu ook vaak met gekleurd plexiglas.

Een plexibox met gekleurde fluoranden creeërt een speciaal en uniek effect. De felkleurde randen geven een extra speelse maar toch chique toets aan het in te lijsten werk of object!

Overweeg je om jouw werk op papier in te lijsten met plexiglas of heb je een voorwerp of object dat een prachtige presentatie verdient?

Spring gerust bij ons binnen langs de Oudenaardsesteenweg in Gent of neem contact met ons op.

Wij helpen je heel graag verder met professioneel advies en veel liefde voor onze ambacht.

Contact en openingsuren

Van Beveren Inlijstingen NV
Oudenaardsesteenweg 89 – 9000 Gent

Dinsdag t.e.m vrijdag: 10u-12u & 13u30-18u
Zaterdag: 10u-13u
Zondag en maandag: gesloten

Tel: 09/220 61 60
E-mail: info@vb-inlijstingen.be
BTW BE 0450.084.84

Stuur ons een bericht