Kunstwerken zijn waardevol. Het is dan ook ontzettend belangrijk om ze op een goede manier te laten inlijsten. Een kwalitatief kader zorgt ervoor dat je kunstwerk mooi bewaard blijft en op termijn geen schade zal vertonen. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden bij het inlijsten van een kunstwerk? We vertellen het je hieronder.

kunstwerk laten inlijsten

Kaders in alle maten om kunst in te lijsten

Een inlijsting is in realiteit een stuk complexer dan het er op het eerste gezicht uitziet. Het is veel meer dan een kader alleen. Bij een kader hoort bijvoorbeeld ook een bepaald type glas, eventueel een passe-partout en een type rug met een ophangsysteem.

Al deze onderdelen kan je helemaal personaliseren, naargelang jouw wensen en de waarde en aard van het kunstwerk dat je wil inlijsten.

De rug van het kader voor je kunstwerk

De rug is de achterkant van het kader, die tegen het kunstwerk komt. We zorgen er bij Van Beveren Inlijstingen voor dat die rug stevig genoeg is voor je kunstwerk en ook voorzien wordt van het nodige ophangsysteem. De rug die wij gebruiken is altijd een waterafstotende hardboard met een zuurvrije buffer. Zo kan de rug geen schade toebrengen aan het kunstwerk. Voor waardevolle werken gebruiken we de speciale rug Corri-Cor® Conservation. Contacteer ons voor meer info over deze toepassing en werkwijze.

Het glas van het kader

Doorgaans worden waardevolle kunstwerken ook met glas beschermd. En ook hier moet je terug kiezen. Het ene kaderglas is namelijk het andere niet. Je kan kiezen voor blinkend inlijstglas, ontspiegeld glas, conserverend glas of museumglas. We hebben ook blinkend en ontspiegeld acrylaatglas in ons assortiment.

Waarom al die soorten glas? Elke soort glas laat een bepaalde hoeveelheid licht door, heeft een bepaalde reflectiegraad en is al dan niet UV-werend. Welk glas je kiest, hangt voornamelijk af van het werk. Bij oudere of waardevolle werken is het erg belangrijk om verkleuringen te voorkomen. Dan kies je beter voor conserverend glas.

Kunstwerk laten inlijsten? Contacteer ons

Kunstwerk inlijsten met een passe-partout

Daarnaast gebruiken we een passe-partout om je kunstwerk te omlijsten. De passe-partout is een rand in zuurvrije karton die rondom het kunstwerk gelegd wordt. Zo is er dus een witte boord die het kunstwerk van het kader scheidt. Die passe-partout kan verschillende diktes hebben.

De passe-partout is erg belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat het kunstwerk het glas niet raakt. Dat is zeer interessant bij waardevolle werken die met glas afgedekt worden. Je voorkomt er schade mee. We gebruiken drie verschillende passe-partout kwaliteiten: de zuurvrije passe-partout, conservatiekarton en museum passe-partout.

Het kader zelf voor je kunstwerk

En dan is er natuurlijk ook nog het kader zelf. Je zal in onze winkel zien dat we een bijzonder uitgebreid assortiment hebben. Wij hebben in ons assortiment houten en aluminium lijsten. We hebben eerder neutrale kaders die weinig aandacht trekken, maar ook opvallende kaders die je kunstwerk kunnen complementeren. Alles hangt af van je eigen smaak, maar vooral ook van de combinatie met het kunstwerk.

Wil je een subtiel, houtkleurig kader? Een modern, zwart kader met of zonder reliëf? Of een gouden of zilveren barokachtig kader met ornamenten? Je vindt het bij ons alle mogelijk materialen om in te lijsten. Kom langs om alle mogelijkheden te bekijken.

Een vraag of meer info? Contacteer ons
Inlijsting kunst in atelier
frames voor inlijsting

Van Beveren Inlijstingen lijst kunst in volgens jouw wensen

Heb je een bijzonder kunstwerk en wil je dat werk graag laten vereeuwigen in een kwalitatief kader? Dan kan je bij Van Beveren Inlijstingen terecht. We lijsten jouw kunstwerk met veel plezier voor je in. Dat doen we op een professionele manier en in een kader dat helemaal aan jouw wensen voldoet. Zo wordt het kunstwerk uitstekend bewaard en komt het volledig tot zijn recht. Contacteer ons voor meer informatie over alle mogelijkheden of kom langs in onze winkel in Gent.

Contact en openingsuren

Van Beveren Inlijstingen NV
Oudenaardsesteenweg 89 – 9000 Gent

Dinsdag t.e.m vrijdag: 10u-12u & 13u30-18u
Zaterdag: 10u-13u
Zondag en maandag: gesloten

Tel: 09/220 61 60
E-mail: info@vb-inlijstingen.be
BTW BE 0450.084.84

Stuur ons een bericht