Inlijstingen op maat, dat is meer dan alleen een kader kiezen in de juiste kleur. Dat is de lijst afstemmen op niet alleen de kleuren in je (kunst)werk, maar ook al dan niet op de stijl van je interieur. Een inlijsting vormt in huis of op kantoor immers een deel van het geheel. Voor inlijstingen op maat heb je een getraind oog nodig én een ruime kennis van materialen en technieken. Van Beveren Inlijstingen in Gent bouwde al meer dan 30 jaar deze expertise op en biedt ondertussen meer dan 1200 lijsten, kleuren en combinaties aan. We staan je graag met raad en daad bij.

 

Omlijst je stijl met inlijstingen op maat!

CONTACTEER ONS
Barbara en Kristin van VB Inlijstingen

Een foto of object inlijsten

Niet alleen een werk op papier kan je inlijsten. Ook dikkere voorwerpen, zoals T-shirts, een LP-plaat of beeldend kunstwerk kan je inlijsten. Voor die laatste kunnen we gebruikmaken van houten bakkaders of plexiboxen. Op de markt vind je heel wat verschillende materialen, elk met hun eigen kwaliteit en eigenschappen. Van Beveren Inlijsting selecteert samen met jou de juiste materialen en het type montage, op basis van jouw kunstwerk. Jouw verhaal speelt daarin een essentiële rol.

De juiste passe-partout kiezen

De passe-partout is de kartonnen boord die rond je werk wordt gelegd en waarop het glas komt te liggen. Deze zorgt ervoor dat het werk niet gevangen lijkt te zitten en zo meer ademruimte krijgt. De passe-partout creëert immers ruimte tussen het glas en het werk. Zo voorkomen we dat het kunstwerk het glas raakt, wat erg nefast kan zijn. Ook wanneer er dan bijvoorbeeld condens in het kader zou komen, vermijden we dat het kunstwerk tegen het glas plakt. Bovendien verandert de pigmentlaag van een werk wanneer het veroudert, en op deze manier vermijden we opnieuw contact tussen het glas en het kunstwerk. Hier hebben we de keuze tussen verschillende soorten: zuurvrije passe-partout, conservatiekarton en museumpasse-partout. Op basis van de waarde en de kleuren van het werk stellen wij een passe-partout voor.

de juiste passe partout kiezen voor inlijstingen
Het juiste glas kiezen

Het juiste glas kiezen

Voor inlijstingen met glas heb je de keuze tussen blinkend basis inlijstglas, ontspiegeld glas, conserverend glas en museumglas. Daarnaast bestaat er ook nog blinkend acrylaatglas, en de ontspiegelde versie daarvan. Elke glassoort heeft een andere uv-wering, lichtdoorlaatbaarheid en reflectiegraad.

Van Beveren Inlijstingen uit Gent geeft advies op maat en licht de keuze grondig toe. Veel hangt immers af van waar het werk zal hangen en hoe belangrijk het is dat verkleuring of andere tekenen van veroudering worden tegengegaan.

De juiste rug kiezen

Achter het werk wordt uiteraard nog een rug geplaatst. Die rug is één van de belangrijkste materialen van een inlijsting, want het is het enige materiaal dat volledig contact heeft met het kunstwerk. Als lijstadviseur voorzien wij standaard een waterafstotend hardboard, waarbij er steeds een zuurvrije buffer wordt geplaatst tussen het werk en de rugwand. Voor erg dure werken en voor klanten die dat wensen, bieden we ook Corri-Cor® Conservation aan. Deze rug is licht, volledig zuurvrij en waterafstotend.

de juiste rug voor inlijsting kiezen

Inlijsten met Plexi

Werken met papierdikte kan je niet alleen inlijsten met glas, maar ook met dubbele, gegoten plexi. Dat betekent dat het werk tussen twee plexiglazen wordt geplaatst die door middel van plexi of inox vijsjes aan elkaar worden bevestigd. Het werk zelf wordt op twee of vier plaatsen aan het plexiglas vastgehecht, waarvan de randen mooi worden gepolierd. De achterzijde wordt voorzien van ophang- en steunblokjes, zodat het werk parallel met de muur kan worden opgehangen. Heb je een dikker object dat je wenst in te lijsten? Dan gaan we meestal voor een plexibox.

Daarbij komt het werk niet in contact met de plexi en creëren we een uniek dieptezicht. Het plexideksel wordt als een schoendoosdeksel over een ondergrond geplaatst waarvan de kleur afhankelijk is van het werk en samen met jou bepaald wordt. De plexibox is op de achterzijde voorzien van een (ingefreesd) ophangsysteem, zodat het vlak aan de muur kan worden bevestigd. Voor een plexibox, sokkel, bijzettafel of stolp in plexi wordt steeds gebruik gemaakt van kwaliteitsvol gegoten plexi.

Informeer voor een persoonlijk adviesgesprek

Wil je graag investeren in inlijstingen op maat, maar zie je door het bos de bomen niet meer? Geen paniek, wij helpen je graag verder met professioneel advies over onze technieken in mensentaal. Stuur ons een mailtje via info@vb-inlijstingen.be of spring eens binnen in onze winkel in Gent. Samen vinden we de perfecte inlijsting die jouw kunstwerk laat stralen. Wij helpen je graag met een glimlach verder!