Wie een speciaal kunstwerk, een waardevolle foto of een bijzonder voorwerp wil laten inkaderen, kan een kader op maat laten maken. Bij Van Beveren Inlijstingen hebben we dertig jaar ervaring en een bijzonder ruim aanbod lijsten om het kader van jouw dromen te maken. Een kader op maat laten maken is echter veel meer dan een houtsoort en een kleur kiezen. We vertellen je graag meer over wat er allemaal mogelijk is.

Hoe kiezen we de juiste inlijsting?

Bij Van Beveren Inlijstingen hebben we al dertig jaar ervaring in het maken van kaders op maat. We hebben een ongeëvenaard groot aanbod van inlijstingen in verschillende kleuren en combinaties die op maat van jouw kunstwerk of ander waardevol voorwerp worden uitgewerkt.

Binnen onze filosofie die we al 30 jaar hanteren, streven we steeds naar een maatwerk inlijsting die de stijl, het onderwerp en de karakteristieken van het kunstwerk gaat complementeren. Met een deskundig advies in onze winkel maken we de beste keuze voor het betreffende kunstwerk.

We maken de kaders op maat allemaal in ons eigen atelier, achter de winkel. Jouw inlijsting wordt met veel liefde en vakmanschap tot leven gewekt.

Een vraag of meer info? Contacteer ons
Houten frames
de juiste passe partout kiezen voor inlijstingen

Eerst en vooral: een passe-partout voor je kader op maat

Om te beginnen is het cruciaal dat de juiste passe-partout wordt gekozen voor je kader op maat. Hierin hebben we verschillende gradaties:

 • Er is de zuurvrije kartonnen passe-partout die we kunnen gebruiken.
 • Voor dure, waardevolle werken is een conserverende passe-partout aangewezen. Dit is een zuurvrij karton die nog eens extra behandeld is tegen zuren.
 • De hoogste kwaliteit is de passe-partout van museumkwaliteit, deze is in zuurvrij katoen, op maat van inlijstingen voor galerijen en musea.

Na de keuze voor de passe-partout, is ook de wijze van bevestiging op of onder de passe-partout cruciaal. We kunnen dit doen door dubbelzijdige zuurvrije tape op een aantal contactpunten, maar ook een volledige zuurvrije permanente opkleving is mogelijk. Dit doen we met de warme vacuümpers.

Een vaak gekozen optie is een ophanging met hinges in Japans papier. Dit is een uitgelezen manier voor een kwalitatieve ophanging, maar waarbij het kunstwerk op langere termijn ook ongeschonden van de passe-partout losgemaakt kan worden.

Tot slot is er ook nog de speciale Beva-warmtelijm die we kunnen gebruiken om het kunstwerk vast te maken. Deze zuurvrije lijm kan ook door opwarming zonder sporen na te laten op het werk verwijderd worden indien dat ooit nodig zou zijn.

Kader op maat laten maken? Contacteer ons

Welke types glas zijn mogelijk?

Naast de passe-partout, is het glas ook belangrijk bij een kader op maat. En op dat vlak zijn er ook verschillende mogelijkheden. We adviseren je graag over de beste mogelijkheden voor jouw kunstwerk.

Wat glas betreft, bieden we volgende mogelijkheden aan:

 • Blinkend glas heeft een weerspiegeling waardoor het werk uit bepaalde hoeken moeilijk te zien is.
 • Bij ontspiegeld glas heb je dat probleem niet.
 • Je kan ook voor UV-werende glasvarianten gaan, een aanrader voor belangrijke werken.
 • Werken van grote waarde kunnen we extra beschermen met conserverend glas of Optium museumglas. Zo worden de kleuren perfect behouden.  Dit glas is tot 99% UV-werend en heeft geen reflectie.
 • We kunnen ook werken met plexi. Het voordeel is dat dit zeer breukbestendig is.
 • Ook mat glas is mogelijk op aanvraag.
Een vraag of meer info? Contacteer ons
Glas kiezen voor kunstwerk
paul-vb-inlijstingen

De rug van het kader

We nemen een vochtvrije rug die bestaat uit bamboe. Daarbij voorzien we ook een zuurvrije barrière met papier of karton tussen het kunstwerk en de rug. Zo wordt iedere inlijsting zuurvrij uitgevoerd.

Afhankelijk van de montage van het kunstwerk, wordt de rug erop aangepast. Wanneer we museumglas gebruiken en het werk rechtstreeks contact kan maken met de rug wordt er een barrière van Corricor zuurvrij karton voorzien. Dit is een speciale vochtbestendige zuurvrije rug op maat van musea. Wanneer het kunstwerk niet zwevend zal worden opgehangen in een museum of galerij kan de rug dus op die manier worden gemaakt.

Een vraag of meer info? Contacteer ons

Welke lijsten zijn mogelijk?

 • Aluminium lijsten: deze lijsten laten ons toe om voor kunstwerken op grote formaten toch met een smalle lijst te gaan werken omdat deze sterker zijn.
 • Houten lijsten: dit is uiteraard de meest voorkomende lijst, deze zagen we steeds zelf in verstek en op maat in eigen atelier.
 • Handafgewerkte lijsten: deze worden in kader gezet en vervolgens opgeschuurd en geslist, daar komen dan de nodige afwerkingen op in bijvoorbeeld koperblad of bladgoud van 18 of 22 karaat.

Onze troef: houten lijsten op kleur gezet in eigen atelier

Wij onderscheiden ons door onze houten lijsten die we zelf op kleur zetten. Dit wordt zeer vaak gekozen door onze klanten. Hier werken we met een houten lijst waar we vervolgens in ons atelier mee aan de slag gaan om deze op kleur te zetten. Op die manier wordt de kleur van de inlijsting helemaal afgestemd op het onderwerp van het kunstwerk.

Een kader op maat voor waardevolle kunstwerken

Bij een kader op maat komt dus veel meer kijken dan je eerst gedacht had. Een kader op maat is meer dan het kiezen van een houtsoort. Je kan de rest van het kader eenvoudig houden, maar voor waardevolle kunstwerken raden we aan om voor de beter conserverende varianten te kiezen. Je wil natuurlijk voorkomen dat de kwaliteit van het werk achteruitgaat en de waarde afneemt. Lees meer over conserverend inlijsten.

We geven je graag advies en meer info over de mogelijkheden in onze winkel in Gent. Je mag er zeker van zijn dat we jouw kunstwerk met zorg en expertise inkaderen.

Barbara en Kristin van VB Inlijstingen
inlijsten

Van Beveren Inlijstingen maakt kaders op maat in Gent

Nadat alle keuzes zijn gemaakt over passe-partout, glas, rug en montage en eventuele extra aanpassingen, kunnen we in de winkel via ons programma in real-time berekenen wat je inlijsting zal kosten. Aanpassingen zijn ook nog mogelijk. Je kan ter plaatse de order bevestigen, dan nemen we je inlijsting op in onze planning. Je krijgt ook nog een begeleidende brief per mail waarop alle details van het project staan. Moet je eerst nog overleggen met je partner of twijfel je nog? Dan draaien we het document uit als vrijblijvende offerte.

Heb je een bijzonder kunstwerk, een speciaal voorwerp of een ander object dat je wil laten inlijsten? Bij Van Beveren Inlijstingen ben je aan het juiste adres. Contacteer ons voor meer informatie over alle mogelijkheden of kom langs in onze winkel in Gent.

Contact en openingsuren

Van Beveren Inlijstingen NV
Oudenaardsesteenweg 89 – 9000 Gent

Dinsdag t.e.m vrijdag: 10u-12u & 13u30-18u
Zaterdag: 10u-13u
Zondag en maandag: gesloten

Tel: 09/220 61 60
E-mail: info@vb-inlijstingen.be
BTW BE 0450.084.84

Stuur ons een bericht