Een kader voor je kunstwerken maakt echt een verschil! Wie een speciaal kunstwerk, een waardevolle foto of een bijzonder voorwerp wil laten inkaderen, kan een kader op maat laten maken door onze professionals in het vak. Bij Van Beveren Inlijstingen, onze zaak in Gent, hebben we 30 jaar ervaring en een bijzonder ruim aanbod lijsten om het kader van jouw dromen te maken. Een kader op maat laten maken is echter veel meer dan een houtsoort en een kleur kiezen. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een frame voor kunstwerken.

 

Lijst je kunst prachtig in bij ons!

CONTACTEER ONS

De juiste kader voor al jouw kunstwerken

Bij Van Beveren Inlijstingen hebben we al 30 jaar ervaring met een kunstwerk inkaderen. We hebben een ongeëvenaard groot aanbod van inlijstingen in verschillende kleuren en combinaties die op maat van jouw kunstwerk of ander waardevol voorwerp worden uitgewerkt. Binnen onze filosofie die we al 30 jaar hanteren, streven we steeds naar een inlijsting op maat die de stijl, het onderwerp en de karakteristieken van het kunstwerk gaat complementeren. Met deskundig advies in onze winkel maken we de beste keuze voor het betreffende kunstwerk. We maken de kaders op maat allemaal in ons eigen atelier, achter de winkel. Jouw frame voor kunstwerken wordt met veel liefde en vakmanschap tot leven gewekt.

Houten frames
de juiste passe partout kiezen voor inlijstingen

Een passe-partout voor je kader op maat

Om te beginnen is het cruciaal dat de juiste passe-partout wordt gekozen voor je kader op maat. Hierin hebben we verschillende gradaties:

 • Er is de zuurvrije kartonnen passe-partout die we kunnen gebruiken.
 • Voor dure, waardevolle werken is een conserverende passe-partout aangewezen. Dit is een zuurvrij karton dat nog eens extra behandeld is tegen zuren.
 • De hoogste kwaliteit is de passe-partout van museumkwaliteit, deze is in zuurvrij katoen, op maat van inlijstingen voor galerijen en musea.

Ook de wijze van bevestiging op of onder de passe-partout is belangrijk. We kunnen dit doen door dubbelzijdige zuurvrije tape op een aantal contactpunten, maar ook een volledige zuurvrije permanente opkleving is mogelijk. Dit doen we met de warme vacuümpers. Een vaak gekozen optie is een ophanging met hinges in Japans papier. Dit is een uitgelezen manier voor een kwalitatieve ophanging, maar waarbij het kunstwerk op langere termijn ook ongeschonden van de passe-partout losgemaakt kan worden.

Tot slot is er ook nog de speciale Beva-warmtelijm die we kunnen gebruiken om het kunstwerk vast te maken. Deze zuurvrije lijm kan ook door opwarming zonder sporen na te laten op het werk verwijderd worden indien dat ooit nodig zou zijn.

Welke types glas zijn mogelijk om je kunstwerk te laten inkaderen?

Ook het glas is belangrijk bij een frame voor kunstwerken. Op dat vlak zijn er ook verschillende mogelijkheden.

Wat inlijsten met glas betreft, bieden we volgende mogelijkheden aan:

 • Blinkend glas heeft een weerspiegeling waardoor het werk uit bepaalde hoeken moeilijk te zien is.
 • Bij ontspiegeld glas heb je dat probleem niet.
 • Je kan ook voor uv-werende glasvarianten gaan, een aanrader voor belangrijke werken.
 • Werken van grote waarde kunnen we extra beschermen met conserverend glas of Optium museumglas. Zo worden de kleuren perfect behouden. Dit glas is tot 99% uv-werend en heeft geen reflectie.
 • We kunnen ook werken met plexi. Het voordeel is dat dit zeer breukbestendig is.
 • Ook mat glas is mogelijk op aanvraag.

We adviseren je graag over de beste mogelijkheden voor jouw kunstwerk.

Glas kiezen voor kunstwerk
paul-vb-inlijstingen

De rug van het kader voor je kunstwerken

We nemen een vochtvrije rug die bestaat uit bamboe. Daarbij voorzien we ook een zuurvrije barrière met papier of karton tussen het kunstwerk en de rug. Zo wordt iedere inlijsting zuurvrij uitgevoerd. Afhankelijk van de montage van het kunstwerk, wordt de rug erop aangepast. Wanneer we museumglas gebruiken en het werk rechtstreeks contact kan maken met de rug wordt er een barrière van Corricor zuurvrij karton voorzien. Dit is een speciale vochtbestendige zuurvrije rug op maat van musea. Wanneer het kunstwerk niet zwevend zal worden opgehangen in een museum of galerij kan de rug dus op die manier worden gemaakt.

Welke lijsten zijn mogelijk?

 • Aluminium lijsten: deze lijsten laten ons toe om voor kunstwerken op grote formaten toch met een smalle lijst te gaan werken omdat deze sterker zijn.
 • Houten lijsten: dit is uiteraard de meest voorkomende lijst, deze zagen we steeds zelf in verstek en op maat in eigen atelier.
 • Lijsten afgewerkt met de hand: deze worden in kader gezet en vervolgens opgeschuurd en geslist, daar komen dan de nodige afwerkingen op in bijvoorbeeld koperblad of bladgoud van 18 of 22 karaat.

Onze troef: houten lijsten op kleur gezet in eigen atelier

Wij onderscheiden ons door onze houten lijsten die we zelf op kleur zetten. Dit wordt zeer vaak gekozen door onze klanten. Onze lijstadviseurs werken we met een houten lijst waar we vervolgens in ons atelier mee aan de slag gaan om deze op kleur te zetten. Op die manier wordt de kleur van de inlijsting helemaal afgestemd op het onderwerp van het kunstwerk. Een kader voor kunstwerken op maat is meer dan het kiezen van een houtsoort!

Barbara en Kristin van VB Inlijstingen
inlijsten

Informeer naar een oplossing op maat

Nadat alle keuzes zijn gemaakt, kunnen we in de winkel via ons programma in real-time berekenen wat je inlijsting zal kosten. Aanpassingen zijn ook nog mogelijk. Je kan ter plaatse je order bevestigen, dan nemen we je inlijsting op in onze planning. Je krijgt ook nog een begeleidende brief per mail waarop alle details van het project staan. Moet je eerst nog overleggen met je partner of twijfel je nog? Dan draaien we het document uit als vrijblijvende offerte. Heb je een bijzonder kunstwerk, een speciaal voorwerp of een ander object dat je wil laten inlijsten? Bij Van Beveren Inlijstingen ben je aan het juiste adres. Contacteer ons voor meer informatie over alle mogelijkheden of kom langs in onze showroom in Gent.