Er zijn zo van die momenten of voorwerpen zo bijzonder dat ze het verdienen om ingekaderd te worden. Familiefoto’s op vakantie bijvoorbeeld, maar ook je favoriete vinyl, een diploma of een gesigneerd voetbalshirtje. Maar ook krantenartikels kunnen diezelfde waarde hebben. Wil je een bepaald krantenartikel inkaderen? We vertellen je hieronder waar je aan moet denken en waar je op moet letten.

restauratie

De verschillende opties om je krantenartikel te laten inkaderen

Een krantenartikel inkaderen lijkt misschien een simpele klus, maar je hebt veel meer opties dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Natuurlijk kan je kiezen voor de klassieke kaderlijst. Het krantenartikel wordt dan zorgvuldig in een kader naar jouw keuze geplaatst. Je kan het kader dan aan de muur hangen en voilà, het krantenartikel is vereeuwigd.

Maar je kan het ook anders aanpakken. Wil je een modern, strak resultaat? Waarom laat je het krantenartikel dan niet monteren. Het krantenartikel wordt dan verlijmd op een ondergrond naar jouw keuze, zoals aluminium of hout bijvoorbeeld. Nog een mogelijkheid is om het krantenartikel tussen twee plexiplaten te schroeven. Zo zit het krantenartikel vast in een plexibox. Ideaal voor wanneer je het krantenartikel langs twee zijden moet kunnen lezen. Welke techniek je ook kiest om het krantenartikel in te kaderen, we staan altijd paraat met deskundig advies en een professionele aanpak.

Inlijsting op maat laten maken? Contacteer ons

Een krantenartikel laten inkaderen: hier moet je op letten

Wil je het krantenartikel in een kader lijsten? Dan word je bij Van Beveren Inlijstingen in de watten gelegd. In ons assortiment vind je maar liefst 1200 mogelijke combinaties. We hebben zowat elke kleur en lijst in aanbieding. We gidsen je met veel vakliefde door de mogelijkheden.

Eenmaal je het perfecte kader gekozen hebt, moeten we ook nog het glas en de passe-partout kiezen. Je kan daar voor standaard reflecterend of niet-reflecterend glas kiezen, maar ook museumglas behoort tot de opties. Dat is een goed idee wanneer je een oud, fragiel krantenartikel wil laten inkaderen. Krantenpapier is flinterdun en het UV-licht tast de inkt aan. Gespecialiseerd glas zorgt ervoor dat het krantenartikel voor vele decennia beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Het glas zelf komt niet in aanraking met het krantenartikel. Wat de passe-partout betreft, gebruiken we altijd zuurhoudende materialen om veroudering tegen te gaan.

Een vraag of meer info? Contacteer ons
aanpak-02
fotomontage

We kunnen het krantenartikel ook monteren

Is het krantenartikel nieuw en in goede staat, dan kunnen we het ook op een ondergrond monteren. Dat is een moderne manier om het krantenartikel in de spotlight te zetten. Je moet dan namelijk geen kader kiezen, het krantenartikel zelf wordt als het ware verstevigd. De ondergrond kan aluminium, plexi, dibond, forex of MDF zijn. Aan jou de keuze! Het verlijmen gebeurt warm of koud.

Hoe kan je een krantenartikel inkaderen dat langs beide zijden leesbaar moet zijn?

Maar daar stoppen de mogelijkheden niet. Een andere moderne manier om het krantenartikel te beschermen tegen de tand des tijds is door het tussen twee plexiglazen te plaatsen. Het krantenartikel wordt dan langs beide zijden met doorzichtig plexiglas beschermd. De plexiglazen platen worden samengeschroefd en de randen gepolijst.

Het is alsof je krantenartikel in een schijf glas zou zitten. Dit is de ideale manier om een krantenartikel in te kaderen dat langs beide zijden leesbaar moet zijn. Je kan het ingekaderde fotoartikel ophangen aan de muur, zoals een gewoon kader, of recht neerzetten op een tafel of kastje.

Plexiglas inlijsten
Keuze van de juiste frame voor inlijsten

Van Beveren Inlijstingen lijst jouw krantenartikel in

Heb je een bijzonder krantenartikel dat je wil laten inlijsten? Bij Van Beveren Inlijstingen helpen we je graag om dat waardevolle artikel tot in de eeuwigheid te bewaren. We maken kaders op maat, volledig naar jouw wensen, en houden bij het inkaderen van krantenartikels rekening met het fragiele karakter van krantenpapier. Of je nu een tijdloos houten kader wil of het krantenartikel op plexi wil monteren, we vertellen je graag over alle mogelijke opties. Contacteer ons voor meer informatie over alle mogelijkheden of kom langs in onze winkel in Gent.

Contact en openingsuren

Van Beveren Inlijstingen NV
Oudenaardsesteenweg 89 – 9000 Gent

Dinsdag t.e.m vrijdag: 10u-12u & 13u30-18u
Zaterdag: 10u-13u
Zondag en maandag: gesloten

Tel: 09/220 61 60
E-mail: info@vb-inlijstingen.be
BTW BE 0450.084.84

Stuur ons een bericht