Restaureren van kunstwerken in Gent

Heb je een kunstwerk op papier of doek dat aan herstelling toe is? Of heb je een waardevol voorwerp dat beschadigd is? Bij Van Beveren Inlijstingen kan je in de buurt van Gent je werk laten herstellen. Met bijna 30 jaar ervaring op ons palmares en een uitgebreide kennis van materialen en technieken, kennen wij geen problemen, alleen maar uitdagingen.

Restaureren van papier in Gent en omgeving

Papier is niet ongevoelig voor de tand des tijds. Licht en andere invloeden uit de omgeving kunnen afbreuk doen aan de kwaliteit van het papier en de kleuren. Onze restauratrice is een krak in haar vak en behandelt elk type papier met de grootste zorg.

Papier verzuurt, verzwakt en verkleurt. Maar wist je dat je papier kunt ontzuren, bleken en verstevigen? Zo krijg je het bijna terug in zijn originele staat. Alleen is dat niet met elke inkt aan te raden en heb je een professional nodig die weet wat haalbaar is en wat niet.

Papier bleken we door het in een bad met chemicaliën te wassen. Dat doen we ook met beschimmeld papier om de chemicaliën te doden. Dit proces kunnen we echter niet op elk werk toepassen, want zo is dit bijvoorbeeld niet mogelijk met gewone inkt of aquarel. Met Chinese inkt dan weer wel.

Papier verstevigen we door er achteraan Japans papier op te bevestigen en vooraan eventuele scheurtjes te verstevigen. Zelfs vlekken krijgen we in de meeste gevallen mooi verwijderd. Al deze ingrepen zijn uiteraard niet zonder risico en al zeker niet als het waardevolle stukken betreft. Paul en Kristin staan erop dat jij op de hoogte bent van elk proces dat je werk ondergaat en vragen steeds je toestemming.

Zomaar knippen of kleven is not done, aangezien dit de waarde van je werk kan beïnvloeden. Bij Van Beveren in Gent en omgeving doen we niet alleen wat we zeggen, we vragen je ook zonder uitzondering eerst wat we mogen doen.

 

Een oliedoek laten restaureren in Gent

We krijgen vaak oliedoeken nodig die toe zijn aan een reinigingsbeurt of retouches. Ook dat is een kolfje naar de hand van onze restauratrice. Zelfs wanneer het doek hier en daar een scheurtje vertoont, is daar een oplossing voor in de buurt van Gent. Is het doek erg dun geworden doorheen de tijd, dan kan het werk verdoekt worden door achteraan een extra waslaag aan te brengen en het doek zo dikker te maken.

Ook je doek laten vernissen na een grondige reiniging is iets wat wij kunnen doen. Op die manier is je werk weer voor lange tijd beschermd tegen externe invloeden.

 

Kan ik een voorwerp laten restaureren of retoucheren?

Jazeker. Zo kregen we al een schedel van Jan Fabre binnen waar we behoorlijk wat herstellingswerk aan hadden. Stel dat er een stukje uit de rand van je vaas is, dan kan je die ook bij ons binnenbrengen. We herslijpen de rand van de vaas, zodat de beschadiging volledig is weggewerkt. Of misschien mist jouw puzzel een stukje? Wij maken hem weer compleet. Wij helpen je graag met je het restaureren of retoucheren in Gent en omgeving.

 

Een kunstwerk restaureren is vakwerk

Het hoeft niet gezegd dat het restaureren van kunst een ambacht is. Je hebt niet alleen ook de juiste materialen en technieken nodig, maar de kennis ervan is nog veel belangrijker. Een werk staat of valt met een correcte techniek en het geschikte materiaal. Daarom laten wij ons bij Van Beveren Inlijstingen in Gent en omgeving omringen door professionele restauratrices. Laat je je kunstwerk herstellen door iemand die niet helemaal zeker weet wat hij doet? Dan doe je meer kwaad dan goed.

Voor professionele en vooral duurzame restauraties kan je terecht bij Van Beveren Inlijstingen op de Oudenaardsesteenweg in Gent. Wij staan je graag met raad en daad bij en zorgen ervoor dat je werk de nodige zorg krijgt. Kom gerust langs of neem contact met ons op.