Lijstenmaker in Zwalm voor al jouw inlijstingen

Een lijstenmaker in Zwalm, doet veel meer dan zomaar alleen een frame voor uw schilderij of foto uitwerken in de juiste kleur of materiaal. Het is een kunst op zichzelf. Bij inlijstingen op maat is het vooral zaak om je inlijsting af te stemmen op je onderwerp, zodat het geheel harmonieus wordt.

Inlijsten is dus een belangrijk aspect van het weergeven van kunst, omdat het de algehele visuele impact van een stuk aanzienlijk kan verbeteren.

EEN INLIJSTINGEN HEEFT VERSCHILLENDE DOELEN:

  • kunstwerk beschermen en conserveren
  • esthetische afwerking
  • aandacht van de toeschouwer trekken

Van Beveren Inlijstingen bouwt als lijstenmaker al bijna 30 jaar zorvuldig frames op maat. We staan je graag met raad en daad bij als lijstenmaker in regio Zwalm en de rest van Oost-Vlaanderen. Maak gerust een afspraak om eens langs te komen in ons atelier in Gent of contacteer ons voor jouw project dat je wenst in te lijsten.

Barbara en Kristin van VB Inlijstingen

Een foto of object inlijsten

De reis van het maken van een frame begint met zorgvuldig geselecteerde materialen. Alleen de beste houtsoorten en metalen worden gebruikt, wat een duurzaam en elegant eindproduct garandeert.

Elk frame ondergaat een reeks behandelingen, van het snijden en afwerken tot vergulden en schilderen, om ervoor te zorgen dat het perfect bij het ingelijste kunstwerk past.

De juiste passe-partout kiezen

De passe-partout is de kartonnen boord die rond je werk wordt gelegd en waarop het glas komt te liggen. Deze zorgt ervoor dat het werk niet gevangen lijkt te zitten en zo meer ademruimte krijgt. De passe-partout creëert immers ruimte tussen het glas en het werk. Zo voorkomen we dat het kunstwerk het glas raakt, wat erg nefast kan zijn. Ook wanneer er dan bijvoorbeeld condens in het kader zou komen, vermijden we dat het kunstwerk tegen het glas plakt.

Bovendien verandert de pigmentlaag van een werk wanneer het veroudert, en op deze manier vermijden we opnieuw contact tussen het glas en het kunstwerk. Hier hebben we de keuze tussen verschillende soorten: zuurvrije passe-partout, conservatiekarton en museumpasse-partout. Op basis van de waarde en de kleuren van het werk stelt Van Beveren Inlijstingen een passe-partout voor.

De juiste passe-partout
Het juiste glas kiezen

Het juiste glas kiezen

Voor inlijstingen met glas heb je de keuze tussen blinkend basis inlijstglas, ontspiegeld glas, conserverend glas en museumglas. Daarnaast bestaat er ook nog blinkend acrylaatglas, en de ontspiegelde versie daarvan. Elke glassoort heeft een andere UV-wering, lichtdoorlaatbaarheid en reflectiegraad.

Van Beveren Inlijstingen geeft advies op maat en licht de keuze grondig toe. Veel hangt immers af van waar het werk zal hangen en hoe belangrijk het is dat verkleuring of andere tekenen van veroudering worden tegengegaan.

De juiste rug kiezen

Achter het glas, de passe-partout en het werk wordt uiteraard nog een rug geplaatst. Die rug is één van de belangrijkste materialen van een inlijsting, want het is het enige materiaal dat volledig contact heeft met het kunstwerk.

Van Beveren Inlijstingen voorziet standaard een waterafstotende hardboard, waarbij er steeds een zuurvrije buffer wordt geplaatst tussen het werk en de rugwand. Voor erg dure werken en voor klanten die dat wensen, biedt Van Beveren Inlijstingen ook Corri-Cor® Conservation aan. Deze rug is licht, volledig zuurvrij en waterafstotend.

De juiste rug kiezen

Inlijsten met Plexi

Werken met papierdikte kan je niet alleen inlijsten met glas, maar ook met dubbele, gegoten plexi. Dat betekent dat het werk tussen twee plexiglazen wordt geplaatst die door middel van plexi of inox vijsjes aan elkaar worden bevestigd.

Het werk zelf wordt op twee of vier plaatsen aan het plexiglas vastgehecht, waarvan de randen mooi worden gepolierd. De achterzijde wordt voorzien van ophang- en steunblokjes, zodat het werk parallel met de muur kan worden opgehangen.

Heb je een dikker object dat je wenst in te lijsten? Dan gaan we meestal voor een plexibox. Daarbij komt het werk niet in contact met de plexi en creëren we een uniek dieptezicht. Het plexideksel wordt als een schoendoosdeksel over een ondergrond geplaatst waarvan de kleur afhankelijk is van het werk en samen met jou bepaald wordt.

De plexibox is op de achterzijde voorzien van een (ingefreesd) ophangsysteem, zodat het vlak aan de muur kan worden bevestigd. Voor een plexibox, sokkel, bijzettafel of stolp in plexi wordt steeds gebruik gemaakt van kwaliteitsvol gegoten plexi.

Op zoek naar een inlijsting op maat, maar zie je door het bos de bomen niet meer? Geen paniek, Van Beveren Inlijstingen helpt je graag verder met professioneel advies in mensentaal.

Stuur ons een mailtje of spring eens binnen in onze winkel in Gent. Wij helpen je graag met een glimlach verder!

Contact en openingsuren

Van Beveren Inlijstingen NV
Oudenaardsesteenweg 89 – 9000 Gent

Dinsdag t.e.m vrijdag: 10u-12u & 13u30-18u
Zaterdag: 10u-13u
Zondag en maandag: gesloten

Tel: 09/220 61 60
E-mail: info@vb-inlijstingen.be
BTW BE 0450.084.84

Stuur ons een bericht