Niet alleen foto’s of kunstwerken met papierdikte kunnen ingelijst worden, maar ook textiel en voorwerpen kunnen perfect in een inlijsting of kader worden geplaatst. Denk dan bijvoorbeeld aan borduurwerk, een t-shirt of zelfs een trouwkleed. Van Beveren Inlijstingen heeft de juiste materialen en expertise in huis om uw waardevol voorwerp of textiel in te lijsten.

Inlijsten van textiel in Gent

Een fiets- of voetbaltruitje van je grote idool, je trouwkleed van 10 jaar geleden of misschien wel een babypakje… Iedereen heeft heel wat voorwerpen in huis met een grote emotionele waarde. Zonde om dat weg te steken op zolder. Een inlijsting kan een goede oplossing zijn om je voorwerp in de kijker te zetten en er nog elke dag van te genieten.

 

Een voorwerp inlijsten in Gent

Ook andere 3D-voorwerpen, zoals een kinderschoentje, een beeldje of bloempje kunnen in een inlijsting worden geplaatst. Niets is onmogelijk! Verras je geliefde met een origineel cadeau: zijn of haar lievelingsvoorwerp in een inlijsting.

We merken dat klanten steeds vaker om sobere, onopvallende inlijstingen vragen. Zowel voor moderne als klassieke kunst en 3D-voorwerpen wordt vooral gevraagd naar strakke inlijstingen, veelal met plexiglas. Bovendien beseffen mensen steeds meer dat het belangrijk is om kunstwerken of waardevolle voorwerpen op een efficiënte manier te beschermen tegen externe factoren die de waarde van het werk naar beneden kunnen halen.

Van Beveren Inlijstingen heeft reeds 30 jaar ervaring met het inlijsten van textiel en voorwerpen. Hun professioneel advies is dus van onschatbare waarde en een grote meerwaarde voor jouw kunstwerk. Neem gerust contact met ons op en laat ons weten wat jij graag wil laten inlijsten.

Hoe wordt een voorwerp of textiel ingelijst?

Het spreekt voor zich dat je textiel of voorwerpen niet in een gewone, dunne inlijsting kunt plaatsen. Voor dergelijke objecten maken we gebruik van plexiboxen en houten boxen. Die zijn een aantal centimeters hoog en zorgen ervoor dat het voorwerp of textiel niet in contact komt met het glas. Zo verkrijg je een uniek dieptezicht en leuk effect. Het object wordt op een al dan niet gekleurde ondergrond geplaatst die past bij het voorwerp zelf en je interieur.

Bij plexiboxen wordt het er als een schoendoosdeksel over geplaatst. Op de achterkant van de plexibox is een ophangsysteem voorzien, zodat je het in een mum van tijd aan de muur kunt ophangen. Voor elke plexibox gebruikt Van Beveren Inlijstingen enkel kwaliteitsvol gegoten plexi voor een optimaal en duurzaam resultaat.

In geval van een houten box wordt het glas bovenin de lijst geplaatst en worden er dan afstandshouders onder het glas bevestigd om een bepaalde ruimte te creëren tussen het voorwerp en het glas.

Heb je een waardevol voorwerp in huis dat je graag wilt inlijsten om er nog jarenlang van te kunnen genieten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom even langs in onze winkel in Gent, zodat we je meteen de verschillende mogelijkheden kunnen tonen.

Elke opdracht voeren wij uit in ons eigen atelier met machinepark dat we door de jaren heen steeds verder hebben uitgebreid. Alles gebeurt dus intern, zodat we elk project nauwgezet kunnen opvolgen en een persoonlijke aanpak kunnen garanderen. Tot binnenkort!

Op zoek naar een geschikte inlijsting? Contacteer ons

Contact en openingsuren

Van Beveren Inlijstingen NV
Oudenaardsesteenweg 89 – 9000 Gent

Dinsdag t.e.m vrijdag: 10u-12u & 13u30-18u
Zaterdag: 10u-13u
Zondag en maandag: gesloten

Tel: 09/220 61 60
E-mail: info@vb-inlijstingen.be
BTW BE 0450.084.84

Stuur ons een bericht