Bij Van Beveren Inlijstingen, onze zaak in Gent, kan je voor een kleine én grote restauratie van een kunstwerk terecht. Het is niet zo dat wij een werk in oorspronkelijke staat kunnen herstellen, maar het verschil voor en na restauratie is wel erg uitgesproken. Zo geniet je nog jarenlang van je werk. Wij vertellen je graag meer over onze aanpak bij kunstrestauraties.

 

Herstel je meesterwerk vandaag nog met ons!

CONTACTEER ONS

Nauwkeurige restauratie van jouw dierbare kunstwerk

Weinig kunstwerken doorstaan moeiteloos de tand des tijds. Niet alleen licht en luchtomstandigheden, maar ook slechte bewaaromstandigheden, de instabiliteit van gebruikte materialen en inlijstingen van minder goede kwaliteit kunnen op termijn afbreuk doen aan de kleuren en het papier. Zo kan het papier verkleuren of kunnen pigmenten verbleken door licht, of ontstaan er waterkringen en schimmels wanneer het werk niet droog bewaard wordt. Een kunstwerk goed bewaren is zó belangrijk om toekomstige schade te vermijden. Is er toch sprake van schade? Maak je geen zorgen, wij staan klaar om jouw kunstwerken te retoucheren.

Kunstwerken retoucheren is ons vak

Van Beveren Inlijstingen is gespecialiseerd in het restaureren van kunstwerken op papier en in de conserverende inlijsting ervan. Hiervoor bieden we zowel advies en ondersteuning als de effectieve behandeling aan voor heel wat types documenten en kunstwerken op papier. Denk bijvoorbeeld aan tekeningen in houtskool, pastel of aquarel, grafische kunstwerken zoals etsen, gravures of zeefdrukken, maar ook aan kalkpapier, bouwkundige plannen, affiches en posters.

De conservatiemogelijkheden voor papier zijn ruim. Wij kunnen:

  • Oppervlaktevuil verwijderen door het papier te droogreinigen
  • Vergeeld en verzuurd papier ontzuren en voorzien van een buffer om toekomstige verzuring te vertragen
  • Scheuren herstellen
  • Plakband en lijmresten verwijderen
  • Verzwakt papier verstevigen of doubleren met behulp van Japans papier
  • Schimmel behandelen

Uiteraard kunnen we ook papier restaureren door:

  • Vlekken en/of waterkringen te verwijderen
  • Foxing behandelen (voskleurige vlekjes die ontstaan bij verzuring van het papier)
  • Retouches aanbrengen

Let wel, een restauratie van een kunstwerk is niet altijd noodzakelijk. We gaan in eerste instantie samen met jou op zoek naar de beste conserverende oplossing, waarbij we het originele karakter vooropstellen en proberen zo goed mogelijk te behouden.

papierrestauratie

Oliedoeken herstellen

Heel vaak krijgen we oliedoeken binnen die gereinigd en geretoucheerd moeten worden. Ook plaatselijke scheuren in een oliedoek herstellen is mogelijk. Oliedoeken kunnen bovendien ook verdoekt worden door achteraan een extra waslaag aan te brengen, zodat het doek weer versterkt is. Olie op doek wordt na het reinigen ook steeds opnieuw vernist, zodat het weer voor lange tijd beschermd is en de kleuren weer mooier uitkomen.

Voorwerpen retoucheren of restaureren

Ook je emotioneel waardevolle voorwerpen of kunstwerken kunnen we restaureren. Heb je een vaas die licht beschadigd is langs de rand? Dan kan die herslepen worden. Zo kregen we reeds de fameuze ‘The skull with woodpecker’ van Jan Fabre binnen die we hebben hersteld. Geen werk is ons te groot of te klein. Het is ongelofelijk hoe onze restauratrice met al haar passie en expertise kunstwerken terug volledig tot hun recht brengt. Heb je een beschadigd kunstwerk in huis en denk je dat het onmogelijk te herstellen is? De kans is groot dat het toch kan. Bij Van Beveren Inlijstingen kennen we geen problemen, alleen maar uitdagingen. Na 30 jaar kennen we alle kneepjes van het vak en weten wij hoeveel er mogelijk is voor de herstelling van een kunstwerk.

Neem vandaag nog contact op met ons team

Naast restauraties van kunstwerken kan je bij ons ook terecht voor inlijstingen op maat. Bij Van Beveren Inlijstingen luisteren we als lijstadviseur naar jouw verhaal en nemen we geen enkele beslissing zonder jouw goedkeuring. Je weet ook perfect welke investering je doet in de herstelling van een kunstwerk en waarom. Neem contact met ons op of spring even binnen voor professioneel advies over kunstrestauraties.