Hoewel de meesten onder ons vertrouwd zijn met zowel houten en aluminium kaders als inlijstingen, wordt plexi steeds populairder. Vooral in strakke en hedendaagse interieurs is een plexi inlijsting een goed idee.

Plexi kan worden gebruikt om de beperkingen van gewoon glas op te vangen. Denk bijvoorbeeld aan inlijstingen met heel grote afmetingen. In dat geval is niet glas, maar plexi de beste keuze. Plexiglas is bovendien bijna onbreekbaar en veel lichter dan glas.

Wat kunt u laten inlijsten met plexi in Gent?

Inlijsten met plexi is modern en strak. Alles wat je in een gewone inlijsting kunt plaatsen, is ook geschikt voor een inlijsting met dubbele plexi of in een plexibox om meer dieptezicht te creëren. Daarnaast kan je ook dikkere objecten inlijsten met plexi.

Denk bijvoorbeeld aan een t-shirt, kantkloswerkje of een trouwring. Ook jij hebt vast en zeker een waardevol kunstwerk of een voorwerp met emotionele waarde in je bezit dat je een mooi plekje in je huis in Gent of omgeving wilt geven.

Plexiglas past in zowat elk interieur en geeft extra uitstraling aan jouw object. Weet je niet zeker of jouw voorwerp, kunstwerk of object kan worden ingelijst? Neem gerust contact met ons op zodat we je meer informatie kunnen geven of voor jou op zoek kunnen gaan naar een oplossing op maat.

 

Plexideksel, plexistolp of plexibox

Naast een gewone inlijsting met plexi is een plexideksel een bijzonder interessante keuze voor kunstwerken en 3D-voorwerpen. Zo kan het werk op een al dan niet gekleurde drager worden geplaatst, waarna het geheel onder een plexideksel wordt gemonteerd. Dit deksel, ook wel stolp of box genaamd, beschermt je werk tegen allerlei invloeden.

Een plexibox vermijdt dat het werk in contact komt met het plexiglas, wat voor bepaalde materialen een groot voordeel is. Je creëert bovendien een uniek dieptezicht. Er is een ruimte van ongeveer 2 cm tussen het werk en het plexideksel, ideaal dus voor objecten die wat dikker zijn. Als een schoendoosdeksel wordt het plexideksel over een ondergrond geplaatst. De kleur van die ondergrond is afhankelijk van het werk en wordt samen met jou bepaald.

In de achterzijde van de plexibox wordt een (ingefreesd) ophangsysteem voorzien, zodat de plexi inlijsting vlak tegen de muur kan worden bevestigd. Van Beveren Inlijstingen maakt steeds gebruik van kwaliteitsvol gegoten plexi voor werken die in een plexibox of stolp worden geplaatst.

 

Dubbele plexi voor werken met papierdikte

Heeft je werk een gewone papierdikte, dan kan je ook kiezen voor dubbele plexi. In dat geval wordt de foto of het kunstwerk tussen twee plexiglazen geplaatst en voorzien van een ophangsysteem. Gaat het om kleinere afmetingen, dan kan je de plexi inlijstingen ook staand op een kast of tafeltje plaatsen.

 

Plexi inlijsting met kleur in Gent en omgeving

Wist je dat gekleurde plexi ook bestaat? Deze plexi kan je gebruiken voor creatieve en opvallende inlijstingen. Een echte blikvanger in huis of op kantoor!

Van Beveren Inlijstingen uit regio Gent is gespecialiseerd in inlijstingen op maat, fotomontages en restauraties van kunstwerken. Kom bij ons langs of neem contact met ons op. Wij luisteren naar jouw verhaal, geven professioneel advies en creëren een meerwaarde voor je werk in ons eigen atelier. Doordat we over een uitgebreid machinepark beschikken, kunnen we alles intern uitvoeren en opvolgen. Zo garanderen wij telkens de hoogste kwaliteit en een persoonlijke aanpak. Altijd welkom in onze inlijstingenzaak in Gent!

Op zoek naar een geschikte inlijsting? Contacteer ons

Contact en openingsuren

Van Beveren Inlijstingen NV
Oudenaardsesteenweg 89 – 9000 Gent

Dinsdag t.e.m vrijdag: 10u-12u & 13u30-18u
Zaterdag: 10u-13u
Zondag en maandag: gesloten

Tel: 09/220 61 60
E-mail: info@vb-inlijstingen.be
BTW BE 0450.084.84

Stuur ons een bericht